Saimme Kaverukselle testiin Doro 8050 älypuhelimen. Ensivaikutelma puhelimesta äärimmäisen positiivinen. Puhelimen perustoiminnot on tehty todella helpoiksi ja se toimii ja reagoi nopeasti. Kaikkien tilien luonnit ja yhdistämiset oli mahdollista ohittaa puhelimen asennusvaiheessa, toisin kuin yleensä normaalien älypuhelinten tapauksessa. Puhelin vaikuttaa kestävältä ja on tyylikäs!

Toistaiseksi ainoan miinuksen puhelin saa siitä, että oletusasetuksena älypuhelimessa on ilmoituksissa äänet päällä. Siispä heti kun avaat puhelimen, alkaa piipailu ja ilmoitusten kilkuttelu. Nämä ilmoitukset voi kuitenkin helposti kytkeä heti äänettömiksi, jotta mielenrauha säilyy ja uuden puhelimen opiskelu saa tapahtua häiriöttä. Katso Youtubevideostamme kohta 11:13 saadaksesi ilmoitusten äänen mykistettyä.

 

Kenelle Doro älypuhelin sopii?

Doro 8050 on älypuhelimena paras vaihtoehto sellaiselle, joka ottaa käyttöön ensimmäisen älypuhelimensa. Eva käyttöliittymä on selkeä ja opastaa kädestä pitäen älypuhelimen alkeet. Se vastaa kysymyksiin, eikä niinkään esittele ominaisuuksiaan. Jos haluat soittaa, löytyy painike jossa lukee soita. Jos haluat katsoa viestin, löytyy painike, jossa lukee katso.

Jos olet jo kokenut älypuhelimen käyttäjä ja olet vaikkapa asentamassa Doro älypuhelinta läheisellesi, saattaa käyttöjärjestelmä ensinäkemältä turhauttaa. Vaikka taustalla Doro puhelimissa onkin Android, näyttää se silti paikoin vieraalta. Soita kuvaketta painaessa esiin tulee lista vaihtoehtoja, eikä niinkään tuttu ja nopea ylä- tai alalaidan valikko. 30 minuutin tutustumisen jälkeen puhelimen käyttö on jo kuitenkin sujuvaa perusälypuhelimenkin omistajalle, koska käyttöjärjestelmä on niin yksinkertainen.

Vaikka Doro 8050 onkin erinomainen puhelin juuri ensimmäiseksi älypuhelimeksi, voi sitä tämän ensikokemuksemme perusteella suositella helposti kenelle tahansa.

 

 

Ihastuttavat ominaisuudet

 

Avustuspainike: puhelimen takana oleva painike, johon voit itse asentaa numerot joihin puhelin nappia painaessa automaattisesti soittaa

Suuret kuvakkeet: missään puhelimessa en ole aiemmin nähnyt että älypuhelinsovellusten kuvakkeet saa näin isoiksi. Vain 3 sovellusta yhdellä rivillä.

Lataustelakka: hauska lisä. Älypuhelin saa kodista oman paikkansa ja tulleet ilmoitukset näkee nopeasti kun puhelin on pystyssä. Lisäksi se on loistava teline videopuheluita varten.

Yhteensopivuus kuulolaitteiden kanssa: monesti puhelin saattaa aiheuttaa ongelmia kuulolaitteen omistajille, mutta tässä laitteessa ongelma pitäisi olla ratkaistu. Tätä ominaisuutta emme ole vielä kuulolaitteen kanssa kokeilleet, mutta tulemme pian testaamaan tämän lupauksen.

Kategoriat: Blogi