Ensimmäinen älypuhelin on usein jännittävä ja harkintaa vaativa ostos. Älypuhelin saatetaan hankkia, jotta yhteydenpito helpottuu tai jotta voisi hoitaa esimerkiksi pankkiasioita helposti ja nopeasti puhelimella. Ompa joku kerran ostanut älypuhelimen ihan vain sen kamerankin takia. Pelkän älypuhelimen ostaminen ei kuitenkaan riitä, jos haluat saada puhelimesi toimimaan kunnolla ja ottaa siitä kaiken irti.

Keräsimme yhteen tarkistuslistan niistä asioista, mitä pitää muistaa kun hankkii ensimmäistä älypuhelinta. Tulosta tämä lista mukaasi kaupoille:

Pakolliset:

 

Mallin valinta: käytä harkintaa sinulle parhaimman mallin valintaan. Kriteereinä ensimmäiselle puhelimelle kannattaa pitää ainakin isoja näppäimiä. Doro älypuhelimet ovat hyvä valinta tätä ajatellessa. Lähes mistä tahansa älypuhelimesta löytyy kuitenkin esimerkiksi kamera, netti ja WhatsApp joita yleisimmin älypuhelimelta toivotaan. Hyvän perus älypuhelimen saa jo 150 - 400 eurolla.

Nano-SIM-kortti: älypuhelimissa on pienempi paikka SIM-kortille, kuin perinteisimmissä puhelimissa. Pyydä siis operaattoriltasi nano-SIM-kortti, joka on tarpeeksi pieni mahtuakseen uuteen älypuhelimeesi. Jotkut operaattorit antavat tällaisen jopa veloituksetta.

Liittymä: samalla kun kysyt operaattoriltasi pienempää SIM-korttia, kysy onko nykyisessä liittymässäsi nettiyhteys. Jos nykyisessä liittymässäsi ei ole, pyydä uusi liittymä jossa on. Nettiyhteys on tärkeä osa älypuhelinta.

 

Vapaavalintaiset:

 

Suojakalvo: suojakalvo on älypuhelimen näyttöön liimattava läpinäkyvä suoja, joka ehkäisee naarmuja ja lasin rikkoutumista. Näyttö menee tippuessaan herkästi rikki, joten suosittelen tällaista erittäin lämpimästi. Tällaisen saa ostettua usein samasta paikasta kuin itse älypuhelimenkin. Pyydä suojakalvo, joka sopii juuri sinun älypuhelimeesi.

Suojakuoret: ovat älypuhelimen ympärille tuleva kuori/kansi. Ne voivat olla esimerkiksi nahkaa ja niitä löytyy eri värisiä. Myös tällaiset saa usein samasta paikasta kuin itse puhelimen. Valitse jälleen juuri sinun valitsemaasi malliin sopiva suojakuori.

Näyttökynä: kosketusnäyttökynä on hyödyllinen apuväline erityisesti jos kyseessä on sinun ensimmäinen älypuhelin. Se helpottaa älypuhelimen painikkeiden painamista ja kirjoittamista.

Oppimismateriaali: älypuhelinten käyttöohjeet löytää usein netistä googlaamalla. Kaveruksen älypuhelimissa tulee paketissa mukana selkeä ohjekortti tärkeimpiin ominaisuuksiin. Youtube on puolestaan hyvä paikka löytää opastusvideoita puhelimeesi. Jos oppiminen ei tunnu sujuvan itsenäisesti, voit värvätä esimerkiksi läheisen tai palkata asiantuntijan opettamaan älypuhelimen käytössä. Älypuhelimen käyttö on kuitenkin täysin mahdollista oppia itsenäisesti, rohkeasti vain kokeilemaan kaikkia painikkeita!

 

Ensimmäinen älypuhelin? Aloita oppaasta.

Tässä oli lista asioista, jotka kannattaa huomioida ensimmäistä älypuhelinta hankkiessa. Jos haluat vielä vähän perehtyä siihen mikä älypuhelin on ja tutkia aihetta lisää, anna meille sähköpostisi niin lähetämme sinulle ilmaisen älypuhelimen opasvihkon:

    Liityt samalla Kaveruksen uutiskirjeen tilaajaksi, mutta voit poistua listalta milloin vain.

    Kategoriat: Blogi