Tabletti voi olla seniorille helpoin älylaite oppia sen yksinkertaisuuden ja käyttömukavuuden vuoksi. Ei siis ihme, että niiden suosio on viime vuosina kasvanut suuresti erityisesti ikääntyvien keskuudessa. Millainen tabletti seniorille tulisi siis hankkia? Katsotaan ensin kuitenkin pieni lista miksi tabletti kannattaisi hankkia:

Tabletin hyödyt

  1. Näppärä selailla uutisia
  2. Helppo soittaa videopuheluita
  3. Isompi näyttö kuin älypuhelimessa lukemiseen
  4. Voi korvata kokonaan jopa tietokoneen
  5. Kevyt ottaa mukaan reissuun
  6. Helpompi käyttää kuin tietokone, koska pelkistetympi
  7. Helpompi käyttää kuin älypuhelin, koska isompi näyttö

Tablettien hintahaarukka on 100 eurosta yli 1000 euroon. Vaihtelevuutta on siis niin paljon että laite kannattaa tarkkaan valita tulevan käytön mukaan. Olemme tässä jakaneet erilaiset käyttäjätyypit karkeasti kolmeen kategoriaan: satunnainen selailija, netin tutkimusmatkailija ja digiguru. Valitse käyttäjätyyppi ja hanki sitten laite esimerkiksi Gigantista.

Tabletit erilaisille käyttäjille

 

Satunnainen selailija

Satunnainen selailija tarkastaa laitteeltaan uutiset ja sään. Hän saattaa välillä vilkaista ohjelma yle areenasta tai kerätä reseptejä kotikokista. Käyttö on kuitenkin melko satunnaista ja kevyttä.

Päivittäinen käyttö: alle 30 min
Hintahaarukka: 100-150€
Sopivia malleja: Huawei MediaPad T3 tai T5 / Lenovo Tab M10

Netin tutkimusmatkailija

Netin tutkimusmatkailija selailee internettiä ahkerasti ja lataa tabletilleen uusia sovelluksia joko itse tai joku tekee sen hänen puolestaan. Tabletilla kuunnellaan äänikirjoja ja radiota, katsellaan ohjelmia, pelataan pelejä ja surffaillaan erilaisilla nettisivuilla. Kamera on myös ahkerassa käytössä videopuheluihin ja kuvien ottoon.

Päivittäinen käyttö: 1h - 3h
Hintahaarukka: 150-400€
Sopivia malleja: Lenovo Tab M10 / Samsun Galaxy Tab S6 Lite / Samsung Galaxy Tab A 10

Digiguru

Digiguru käyttää tablettiaan kuin tietokonetta. Hän käyttää laitetta edellisten tavoin viihteeseen, mutta myös ostaa ahkerasti netistä tavaroita ja saattaa pyörittää jopa omaa blogia. Tabletilla voidaan harrastaa kuvanmuokkausta, piirtämistä tai videoiden editointia.

Päivittäinen käyttö: yli 3h
Hintahaarukka: 600–1200 €
Sopivia malleja: Samsun Galaxy tab S6 ja S7 / iPad Pro

Lisävarusteet

 

LTE versio tabletista: hanki tabletin LTE versio jos haluat hankkia tablettiin mukana kulkevan netin. Paljon tablettiaan mukana kuljettavalle käyttäjälle.

Sim kortti: jos sinulla on LTE versio, hanki siihen myös liittymä. Tablettiliittymän hinta 3 – 17 euroa kuukaudessa

Suojakuoret: suojakuoret kannattaa hankkia tablettiin aina. Näin se ei vahingoitu laukussa kuljetettaessa tai pienissä pudotuksissa. Hinta 20 – 70 euroa.

Suojakalvo: näyttöön asetettava suojakalvo hieman heikentää tabletin kosketusherkkyyttä, mutta suojaa sitä naarmuilta. Hinta 15 - 40 euroa.

Näyttökyvä: tabletissa on niin isot näppäimet että näyttökynä ei niin tuntuvasti helpota kirjoittamista toisin kuin älypuhelimissa. Jos kuitenkin haluat piirrellä tabletillasi ja leikkiä sen ominaisuuksilla enemmän, kannattaa kynä hankkia. Hinta 5 – 40 euroa.

Valitse tabletti ja lisävarusteet siis aina käytön mukaan. Toivotan sinulle onnea ja digi-innostusta tablettikaupoille!

Kategoriat: Blogi